Welkom bij

Wereldwinkel Rotterdam Vreewijk

Zaterdag 9 mei World Fairtrade Day: geslaagd!

Op zaterdag 9 mei, de dag voor Moederdag, konden kinderen een muffin versieren in de winkel. Tezamen met een leuk cadeautje uit de Wereldwinkel natuurlijk het een extra verrassing voor alle mama's!
Uiteindelijk zijn er 14 kinderen in de winkel geweest die prachtige muffins hebben versierd.

   

Op zaterdag 9 mei is het World Fair Trade Day en zal de hele wereld even stilstaan bij eerlijke handel. Op maandag 4 mei valt bij de meeste mensen de Fairtrade Week folder in de bus met tal van aantrekkelijke aanbiedingen. Bekijk hier de folder!

Ook kunnen op zaterdag 9 mei, de dag voor Moederdag, kinderen een muffin versieren in de winkel. Tezamen met een leuk cadeautje uit de Wereldwinkel is het een extra
verrassing voor je mama.

-----------------------------------------------

Opening van onze nieuwe winkel

Op zaterdag 13 december om 12.00 uur wordt de nieuwe Wereldwinkel officieel geopend door
Sander de Kramer. Sander werd bekend als hoofdredacteur van de Straatkrant. Daarnaast is hij al jaren succesvol columnist voor De Telegraaf en presentator van diverse tv-programma’s.
Wij nodigen u van harte uit om deze feestelijke opening mee te maken.

Sander de Kramer heeft samen met Hugo Borst de Sunday Foundation opgericht. Sander komt op voor de straatarme kinderen in Sierra Leone. Hij redde hij het afgelopen jaar negentig kinderen van een wisse dood in de diamantmijnen. Lees meer over de Sunday Foundation op www.sundayfoundation.nl

Profiteer zaterdag 13 december van onze speciale openingsacties! (en dat zijn er nogal wat):

* Voor iedere bezoeker gratis koffie of thee met gebak
* 10% korting op het gehele assortiment
* Voor iedere klant een leuke verrassing
* Maak kans op een mooi verrassingspakket
* Retourticket met 20% korting voor iedere klant
* Bij aankoop van een artikel krijgt u ook een lootje, waarmee u kans maakt op een mooi  verrassingspakket. De trekking is om 16.00 uur.

 

Jeugdpaspoort

Zoals ieder jaar heeft Wereldwinkel Rotterdam Vreewijk ook dit jaar meegedaan met het jeugdpaspoort. Alle basisschool leerlingen in Rotterdam krijgen dit jeugdpaspoort. Ze kunnen hiermee verschillende activiteiten doen in de zomervakantie.   

Eerdere jaren organiseerden wij een poppenkast met het verhaal over fairtrade chocola. Dit jaar wilden we iets anders doen. We vonden de fotowedstrijd van de gelukspoppetjes zo leuk dat we besloten om ze zelf door de kinderen te laten maken. We hebben 6 groepen van 15 kinderen op bezoek gehad. Het was erg leuk om de verschillende poppetjes te zien. De kinderen gaven aan het heel leuk te vinden en gingen allemaal met een opgespeld poppetje huiswaarts. Het weer zat mee, zodat de activiteit buiten in de tuin kon plaatsvinden. Een glaasje limonade en een zelfgesmeerd chocoladebiscuitje hoorden er natuurlijk ook bij.

     

Biologische markt 22 juni 2013

Op zaterdag 22 juni van 10.00 tot 16.00 uur is er een speciale biologische zomermarkt op de Groenezoom. Deze markt staat in het teken van biologische producten. Speciaal voor deze dag zijn onze biologische artikelen met 10% korting te koop: diverse theesoorten, koffie mild, rijst, stroopwafels, rijstwafels en nougat.
Zie ook www.ondernemendvreewijk.nl

World Fair Trade Day 11 mei 2013

Zaterdag 11 mei 2013 was het World Fair Trade day, we organiseerden een theeschenkerij in het lege winkel pand naast de Wereldwinkel waar de aanwezigen konden genieten van diverse nieuwe theesoorten en allerlei (h)eerlijke hapjes.

Wijnproeverij 20 april 2013

De volgende wijnen  werden deze avond geserveerd en geproefd:
- Witte wijnen: Vonkelwijn + Sauvignon Blanc + Chardonnay
- Rosé
- Rode Wijnen: Merlot + Pinotage


En (h)eerlijke hapjes geserveerd:
Gehakt**   Bobotie *
Gevuld ei gekruid met Peper Mix *
Italiaanse rauwe ham met reepjes oude kaas**
Krab salade op toast
Soesje met zachte kaas
Oude kaas** met chocolade (puur)*
* Deze artikelen zijn Fair Trade en te koop in de Wereldwinkel
** Deze artikelen waren gesponsord door Kwaliteitsslager Groenezoom,
met dank aan: Hans en Priscilla van Kwaliteitsslager Groenezoom, Hans Aandeweg die deze avond allerlei wetenwaardigheden over de wijnen vertelde en Nada en Dicky die de hapjes verzorgden
 
De vonkelwijn was deze proeverij een zeer  favoriete wijn.

 

Wijnproeverij 3 november 2012

Op zaterdag 3 november 2012 vond er voor de 2e maal een wijnproeverij plaats in Wereldwinkel Vreewijk. Namens 1 van onze gasten,
Priscilla Dietvorst:

"Gisteravond een zeer geslaagde wijnproeverij gehad!! Onze wijnkennis is door de fantastische uitleg een stuk breeder geworden!! En we hebben genoten van (h)eerlijke wijnen en geweldige hapjes..De Fair Trade Pinotage is een echte topper qua rode wijn...Onze wijnvoorraad is weer aangevuld met deze heerlijke rode wijn. Gisteravond gelijk een flesje opengetrokken en deze Pinotage in combinatie met jullie mooie wijnglazen is een echte aanrader!! We hebben genoten!"

Wilt u de foto's van de wijnproeverij bekijken, ga naar onze Facebook-pagina.

Rotterdamse wijnfles

Woensdag 2 november 2011 onthulde zangeres Frédérique Spigt het wijnetiket dat zij speciaal voor Rotterdam Fairtrade Gemeente ontwierp. Wereldwinkel Vreewijk was uiteraard aanwezig bij de lancering in WAAR Rotterdam. De wijnfles is verkrijgbaar in onze winkel. Bekijk hier de foto's>>

Sieradenparty 19 november 2011

 

Op 19 november was er weereensuccesvolle sieradenparty!
De middag bestond uit workshops waarin je leert welke sieraden bij jou passen en wat het verhaal van de sieraden is. Maar ook de verhalen achter de sieraden, de producenten en accessoires zoals tassen en sjaals staan in het zonnetje. Bekijk hier de foto's>>

Wijnproeverij 5 november 2011

Op zaterdag 5 november was er een wijn proeverij in de winkel en het was een groot succes! De aanwezigen hebben 6 soorten (h)eerlijke wijn geproefd, de hapjes waren heerlijk, de mensen enthousiast en de sfeer was heel goed.Kortom het was een succes. Bekijk hier de foto's>>

Rijck en Bens trotse winnaars Fairtrade-voetbal

 De broertjes Rijck en Bens Teunissen zijn de afgelopen zaterdag de trotse winnaars geworden van een heuse Fairtrade-voetbal. Zij wonnen deze voetbal met het voorspellen van de juiste uitslag van de wedstrijdFeijenoord-De Graafschap, dat gespeeld werd op 17 septemberjl. Feijenoord won toen met 4-0.

Winnaar ontbijtpakket

In het kader van World Fair Trade Day konden klanten van Wereldwinkel Vreewijk tot eind mei kans maken op een prachtig ontbijtpakket. Op zaterdag 4 juni 2011 werd het ontbijtpakket uitgereikt aan mevr. T v Wingerden en haar man.
Veel (ontbijt)plezier met het pakket!

14 mei 2011: World Fair Trade Day

Op zaterdag 14 mei zetten Wereldwinkel Rotterdam Vreewijk de stoelen en tafels buiten op straat voor een groots Fairtrade ontbijt waarvoor iedereen was uitgenodigd. Met dank aan Kwaliteitsslagerij de Groenezoom en Super MCD voor de sponsering van brood, kaas, fruit en eieren voor dit ontbijt. Op die dag vierde de Wereldwinkel aan de Groenezoom net als de rest van de wereld World Fair Trade Day. Hiernaast ziet u daarvan een kleine impressie. De frisse meiochtend deerden de meesten niet en met af en toe een zonnetje werd het nog aangenaam. Zo’n vijftig buurtbewoners schoven zaterdagochtend 14 mei jl. aan bij het ontbijt dat Wereldwinkel Vreewijk aan de Groenezoom had georganiseerd. Op deze manier vierde de winkel samen met de ondernemers, MCD-Westdijk en Slagerij De Groene Zoom, de Fair Trade Day. Een dag waarop de wereld aandacht vraagt voor eerlijke handel. Binnen stond het buffet klaar met brood, eitjes, broodbeleg, koffie, thee en vruchtensappen. Buiten voor de winkel konden ontbijters genieten van hun fairtrade maaltijd. Met het ontbijt heeft Wereldwinkel Vreewijk laten zien dat het heel makkelijk is om iedere dag fairtrade producten te gebruiken, zoals aan de ontbijttafel met fairtrade producten zoals koffie, thee en vruchtensappen. Deze producten zijn verhandeld volgens eerlijke handelsvoorwaarden, zodat kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden de kans krijgen zich op eigen kracht te ontwikkelen en te werken aan een duurzame toekomst.

   

Sieradenparty 7 mei 2011

Wegens succes herhaald: de Wereldwinkel sieradenparty. Afgelopen zaterdag 7 mei hadden we er weer één! Hiernaast een kleine impressie. Hou onze nieuwsbrief + website in de gaten voor de volgende party.

Sieradenparty 12 februari 2011

 

Met veel plezier presenteerde Wereldwinkel Vreewijk de tweede Wereldwinkel Sieradenparty. Zaterdag 12 februari 2011 waren er maar liefst 17 vrouwen naar de winkel gekomen om in alle rust en gezelligheid onze fairtrade sieraden te bewonderen en vooral te proberen. Er was een stylist aanwezig met professioneel advies en we vertelden de verhalen achter de sieraden. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Een succes! Houdt de website of nieuwsbrief in de gaten voor de volgende sieradenparty.

Piet Hein Eek-prijs

Zaterdag 4 december 2010 heeft mevrouw A. den Braber de designmand van designer Piet Hein Eek in ontvangst genomen, die ze had gewonnen.
Tijdens de Fairtrade week, gehouden van 21 t/m 30 oktober, konden klanten een kans maken deze designmand te winnen. Deze mand komt uit Vietnam en is zo bijzonder omdat hij met palmhout is gemaakt. Palmhout is voor de Vietnamese houtbewerkers een mooie en snelgroeiende grondstof. Nadeel is dat het snel krom trekt. Met een speciaal ontwerp loste Piet Hein Eek dit probleem op. De manden zijn opgebouwd uit dunne aan elkaar geregen latjes. Deze kunnen krimpen en uitzetten wat ze willen - het product blijft intact.
Mevrouw den Braber is een verdiende winnares, want al sinds het begin van Wereldwinkel Vreewijk is zij een trouwe klant.

 

1 december: Zwarte Piet leest voor & kleurwedstrijd

In Wereldwinkel Vreewijk aan de Groenezoom

Was’t woensdagmiddag niet gewoon.

Zwarte Piet kwam op bezoek

En las voor uit een leuk boek.

Buiten was het heel erg koud

En dat is waar Pietje bepaald niet van houdt.

Maar binnen was het warm en met mooie spullen,

Waarmee Piet alle kinderschoentjes wel mee zou willen vullen.

Mooi zijn de cadeautjes om de kerstboom te versieren

En Piet kreeg meteen zin om kerstfeest te gaan vieren.

Eerst nog met Sinterklaas op 5 december pakjesavond,

Dan pas terug naar de Spaanse warme grond.

 

 

Eerlijke voetbal

Voor Feyenoord was het een slechte zondagmiddag, 19 september j.l. Op die dag verloor de Rotterdamse voetbalclub met 1-2 van Ajax. Dit in tegenstelling tot de zesjarige Romeo Roodveldt, die als enige de juiste uitslag had voorspeld. Hij won hiermee een Faitrade-voetbal. Een week later nam hij vol trots zijn gewonnen voetbal in ontvangst.
Meer nieuws op de pagina actueel>>

Babes-on-bike

Zondagmiddag, 12 september jl.,

Aan de start van de Vreewijkse wielerronde, Babes-on-bike, stonden (toch wel een beetje gespannen) de dames van de Wereldwinkel:Ardie, Sarah, Marian, Susan, Joke en Annemiek.Aangemoedigd door familie en kennissen gingen de dames van start en fietsten tweemaal het parcours over de hobbelige Groenezoom. Ardie ging er als een speer vandoor, maar moest halverwege haar koppositie afgeven aan Annemiek, die als eerste finishte.

 

 

Babes on Bikes en poppenkast

 
De vrouwen van de Wereldwinkel stappen 12 september op de fiets voor de Babes on Bikes. Heb je ook zin om met ons mee te racen tijdens dit onderdeel van de Wielerronde van Vreewijk? Meld je dan aan in de winkel of via wereldwinkelvreewijk@hccnet.nl. De race start om 15.00 uur en duurt ongeveer een kwartier. Het gaat ons niet om de winst, maar om de aandacht voor de Wereldwinkel. Wil je dat doel ook steunen? Doe dan mee!
Tijdens de Wielerronde staat de Wereldwinkel natuurlijk met een kraam langs het parcours met leuke aanbiedingen. Voor het jonge publiek is er een gratis poppenkastvoorstelling. De voorstelling start om 12.00 en om 14.00 uur.

8 mei World Fair Trade Day -als een ‘plaatje’

Zaterdag 8 mei jl. konden bezoekers, kinderen en passanten meehelpen aan het realiseren van een groot schilderij onder leiding van Vreewijkse kunstenares Joyce Turek bij Wereldwinkel Vreewijk aan de Groenezoom 273. Dit was in het kader van het internationale Wereldwinkeldag (World Fair Trade Day) dat dit jaar in het teken stond van Cultuur. Het schilderij is uiteindelijk een echt ‘plaatje’ geworden en zal enkele weken in de etalage van de Wereldwinkel komen te staan. Tevens gaf styliste Miek-in-Vorm styling advies aan klanten met betrekking tot sieraden en sjaals. En zoals gebruikelijk werden de bezoekers getrakteerd op koffie, thee en andere lekkernijen.

Paasei-actie

Op zaterdag3 april was het einde van de paasei-actie. In de winkel waren diverse letters verstopt. Raadde je het woord, dan kon je een leuke prijs winnen.
Zaterdag was de prijsuitreiking en ontvingen deze mensen uit handen van winkel-medewerker Jannie een leuke prijs:Kim,mevrouw J. van Esen Anna Kamerman (haar vader nam de prijs in ontvangst). Van harte gefeliciteerd met jullie prijs!
Een (h)eerlijk paasei.

 

Midwinterfeest: 20 december, Groenezoom

Zondag 20 december werd het minwinterfeest gevierd op de Groenezoom. De straat veranderde die dag in een winterwonderland met leuke activiteiten voor de kinderen, live optredens en leuke kraampjes, zoals die van Wereldwinkel Vreewijk.
Foto's daarvan vind u hier.

Burgemeester Aboutaleb op bezoek

Zaterdag 26 september bracht burgemeester Aboutaleb een bezoek aan Wereldwinkel Rotterdam Vreewijk en Centrum. Hieronder een kleine sfeerimpressie.

Rotterdam TV maakte een uitzending over het bezoek, bekijk deze hier.


 

 

 

9 mei: World Fair Trade Day


Foto's: Marian Groeneweg.

 

Het was een opvallende actie: fietsen op een paarse fiets met het logo van de Wereldwinkel erop geschilderd. Deze paarse opgepimpte fietsen werden tijdens World Fair Trade Day op zaterdag 9 mei jl. geïntroduceerd. Vier afgedankte fietsen waren door enkele medewerksters van Wereldwinkel Rotterdam-Vreewijk en Wereldwinkel Rotterdam-Centrum opgepimpt tot rijdende reclameborden.

Extra aandacht op milieuvriendelijk vervoer werd ook gegeven door het uitreiken van kortingsbonnen aan mensen die met de fiets of met het openbaar vervoer hun boodschappen kwamen doen. Op initiatief van Wereldwinkel Vreewijk hadden ook andere winkels in de winkelstraat speciale aanbiedingen op klimaatvriendelijke producten.

Poppenkastvoorstelling ‘De groene heks’
Voor kinderen waren leuke activiteiten georganiseerd op Wereldwinkeldag. Zij zelf een kunstwerkje in elkaar knutselen voor moederdag of een kleurplaat inkleuren. Leuk was de poppenkastvoorstelling ‘De Groene Heks’ dat ging over een jongetje dat zijn afval zomaar in de rondte strooide. De groene heks laat zien dat van afval leuke dingen gemaakt kunnen worden; van papier worden leuke vazen gemaakt, van blik een speelgoedautootje en van olifantenpoep ‘tovert’ de heks papier. Leuke spulletjes, die in de winkel te koop zijn. De poppenkast werd met volle belangstelling bekeken door jong en oud.

Burgemeester maakt kennis met Wereldwinkel Vreewijk

Wereldwinkel Vreewijk heeft de nieuwe Rotterdamse burgemeester Aboutaleb kennis laten maken met de producten van de Wereldwinkel. Samen met Wereldwinkel Rotterdam Centrum bracht een delegatie vrijwilligers woensdag 18 maart een bezoek aan het stadhuis. Het welkomstkado voor de burgemeester was een mand vol producten uit de Wereldwinkel. Het autootje van gerecycled blik trok meteen zijn aandacht. “Die maakten wij vroeger ook,” merkte burgemeester Aboutaleb meteen op. “Als je in Marokko in de medina komt, zie je sowieso veel handel in oud blik. Dat wordt heel veel hergebruikt.”Met het fenomeen Wereldwinkel was de burgemeester al bekend, de Rotterdamse Wereldwinkels had hij echter nog niet van binnen gezien. Hij beloofde daarom in het najaar langs te komen in een van de Wereldwinkels om te helpen kado’s in te pakken